"İyiliğe Uzanan Şefkat Eliniz"

Afrika’da Süt Veren Keçi Projesi

afrika süt keçisi

Afrika Kıtasında Ekonomik nedenlerle sürekli yokluk çeken, muhtaç durumdaki Afrikalı kardeşlerimiz için yapabileceğimiz çok şey var. Desteklerinizle bu kardeşlerimizin yüzlerini güldürebiliriz, onların geleceğine umut olabiliriz.

Süt veren Keçi kampanyasıyla, bir aileye 2 süt keçisi hediye ederek, onlara yaşamlarını sürdürmek için devamlı gelir kaynağı oluşturmak ve onlara, kendi geçimlerini sağlamaları noktasında katkıda bulunmak amacındayız. Sütünden elde edilen gelirlerin yanı sıra, hediye edilen keçiler dişi ve erkeklerden oluştuğundan orta vadede doğurganlıkları sebebiyle keçiler sürü haline gelmekte ve ailenin hayvancılık ya da süt ile geçimine vesile olmaktadır. Bu sebeple süt keçisi kampanyası iş olanağı sağlayarak  kalıcı geçim kaynağı oluşturmak adına insanlık için oldukça önemli bir kampanyadır.

Derneğimize yapacağınız süt veren keçi bağışları sayesinde Afrikalı aileler, geleceğe umutla bakıp, Kendilerine olan inançları  artacak.

Bir ailenin geçimini katkı sağlamak ve ileriye dönük hayvancılık yapabilmesi için gerekli olduğunu fizibilitelerle planladığımız 2 adet süt keçisi bedeli 1300’TL’dir. Yani her bir keçinin maliyeti 650 TL’dir. Arzu ederseniz bir tane isterseniz 2 tane ya da dilediğiniz kadar adet süt veren keçi bağışı yapabilirsiniz. Süt keçisi hediye edilecek aileler özellikle yetimler,dullar ve fakirliği aşikar bir şekilde ortada olan,tespitleri hassasiyetle yerinde yapılan aileler’dir.Hediye etmiş olduğunuz süt veren  keçiler bizzat derneğimiz yetkililerince teslim edildikten sonra kayıt altına alınarak, Afrikalı partner kuruluş ve yetkililerce aileler takip edilmektedir. Süt veren keçileri şuan için , Uganda ve Kamerun,Çad ülkelerinde dağıtılmaktadır.Dağıtım yapılan yerlerde süt veren keçilerinin beslenmesi için yeterli otlak alan bulunmaktadır. Ayrıca süt veren keçiler yavrulayacağından önümüzdeki süreçte kendilerine hediye süt veren keçisi verilmiş ailelerin oluşacak keçi sürülerinden 2’er adet vermeleriyle ailelere destek sağlanıp  yeni ihtiyaç sahibi ailelerin bu keçilerden istifade etmesine yönelik çalışmalar da devam etmektedir.

Ayrıntılı Bilgi ve Online Bağış için;

online.sefkatelidernegi.org.tr