"İyiliğe Uzanan Şefkat Eliniz"

Cami ve Mescit Projeleri

africa mescit
afrika mescit

Türkiye’den 7000bin km uzaklıkta Afrika Uganda’da Müslüman kardeşlerimizin yaşadığı köylere mescitler ve su kuyuları inşa ediyor, hayatlarına dokunmaya devam ediyoruz. Şefkat Eli Olarak, İslami eğitim ve insani yardım organizasyonları kapsamında hayırseverlerimizin destekleri ile kalıcı eserler olarak süreklilik ilkesi devam edecek olan mescitler ve bahçelerine su kuyuları açarak, Müslümanların hem ibadetlerini rahat bir şekilde ortaya koyabilecekleri, hem Abdest ve su ihtiyaçlarını gidebilecekleri mescitler ve su kuyuları açılarak İslami eğitimlerin verildiği birer ilim yuvaları, cennet bahçeleri haline getiriliyor.

İSTER BİR METREKARE, İSTER BİR TUĞLA SİZİN DE BİR KALICI ESERİNİZ OLSUN

Allah’ın Mescitlerini Allaha iman Edenler, imar Ederler.”  (Tevbe Suresi 18. Ayet-i Kerime)

Şefkat Eli insani Yardım Derneği Olarak, Ayet-i Kerime doğrultusunda kendimize bir görev edinerek ve Afrika coğrafyasındaki mağduriyeti göz önünde bulundurarak Müslüman kardeşlerimize ibadetlerini daha rahat bir şekilde idame ettirebilmeleri için birçok bölgede mescitler inşa ettirmeyi hedefliyor ve desteklerinizi bekliyoruz Allah’ın izniyle.

MESCİD ve SU KUYUSUNUN ÖZELİKLERİ

İnşa edilen mescitler beton örme olarak, Minberi, Mihrabı, Kürsüsü ve içerisinde 60 metre kare halısı ile beraber 4 Şadırvanı ve 4 Banyosu ve lavaboları olacak. Mescit inşa maliyeti 60’bin TL’ye denek gelmektedir.

Kuyuların derinlikleri 15-90 metre arasındadır ve günlük ortalama 300-500 arasındaki kişi bu kuyulardan faydalanmaktadır. Kuyular beton bir gövdeye sahiptir ve tulumba ve hayvan yalağı kullanılarak yapılmaktadır. Su kuyusu inşa maliyeti 15’bin TL’ye denek gelmektedir.

İSTER BİR METREKARE, İSTER BİR TUĞLA

BİR TUĞLA 30₺

BİR METREKARE 850₺

Aileniz, Dostlarınız veya Akrabalarınız ile beraber sizde bir Su Kuyusu Bir Mescit açtırabilir ya da “Su Kuyuları ve Mescitlere ” istediğiniz miktarda bağışta bulunarak ihtiyaç sahibi kardeşlerimizin destek olabilirsiniz.

Ayrıntılı Bilgi ve Online Bağış için;

online.sefkatelidernegi.org.tr